Flere vil ha gjelden slettet

DnB NOR må slette gjelden til et par som fikk låne alt for mye.

Publisert
Sist oppdatert

Det unge paret gikk rett i fellesgjeldfellen.

De fikk innvilget lån på litt over 600.000 kroner, litt mer enn deres samlede inntekt på 500.000.

Dette i seg selv, er i og for seg greit, men med på kjøpet fulgte fellesgjeld på 2,2 millioner. Paret fikk altså støtte til å sette seg i gjeld for 2,8 millioner, hele 5,6 ganger forventet inntekt.

Har du problemer med å gjøre opp for deg?

I går bestemte Bankklagenemda at lånegiver DnB Nor må slette parets gjeld. Les nemdas uttalelse her.

Flere vil slette gjelden

Borettslaget der paret fikk kjøpe leilighet venter at flere vil klage inn lånene sine til Bankklagenemda, melder Dagens Næringsliv.

Borettslaget hold generalforsamling tirsdag kveld, og styreleder i borettslaget tror Bankklagenemdas avgjørelse kan føre til at flere klager.

- Hvis disse får ettergitt denne gjelda i banken, fornemmer vi at det er fire-fem andre som også muligens kan tenke seg å sende inn en klage til Bankklagenemda. Og dette er jo en prinsipielt viktig sak som også vil kunne ha betydning for andre borettslag i lignende situasjon, sier styrer i borettslaget Helge Ryberg Ryberg til Dagens Næringsliv.

Les også: Meglere feilinformerer

Banken beklager

Ifølge NTB beklager banken at de lot det unge paret sette seg i gjeld.

- Vi har et helt klart kredittregelverk på dette området, og i denne saken har det ikke blitt fulgt, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR.

Forbrukerrådet er glad for utfallet.

- Denne saken viser at det er mulig å nå fram. Vi har hørt om grovere eksempler på dårlig kredittrådgivning enn dette, så jeg tror det er mange som bør bruke muligheten, sier underdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer