Flest handlet denne dagen

En bestemt dato utpeker seg som netthandlernes favorittdag.

Netthandlere vet at de må være ute i god tid og har pekt seg ut en favorittdato. Foto: Per Ervland
Netthandlere vet at de må være ute i god tid og har pekt seg ut en favorittdato. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer vel neppe som noe sjokk: 23. desember var den aller travleste dagen for Visa Europe i 2009. På denne dagen ble Visa-kortene brukt 35,6 millioner ganger, en vekst på 21,2 prosent fra året før. Men denne datoen kan i fremtiden komme til å bli slått av en annen viktig dato, nemlig den travleste datoen for internetthandel.

Har du chip? Gode nyheter!

Ny populær dato

Den 30. november er nemlig netthandlernes yndlingsdato, skal vi tro tallene fra Visa, som viser at det ble foretatt hele 5,1 millioner transaksjoner på denne dagen. Dette henger selvsagt sammen med julehandelen, men viser at netthandlerne er rutinerte og vet at de må være tidligere ute om varene skal komme frem i tide.

Netthandel foretatt med Visa-kort økte med 37,4 prosent i desember sammenlignet med desember året før. Til sammenligning økte fysiske korttransaksjoner med 23,9 prosent.

Kvinner glemmer én ting på nett

Flere Visa-kort enn mennesker

Og Visa vokser stadig i Norge. Et gjennomsnittlig norsk Visa debetkort ble brukt 186 ganger ved fysiske transaksjoner i 2009. Nordmenn bruker kortet betydelig mer enn tidligere, og på stadig flere og mer hverdagslige transaksjoner. Nesten fire av hver tiende krone brukt av nordmenn, er betalt ved hjelp av et Visa-kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.