Flest uten dekning i Sogn og Fjordane

Men stadig flere basestasjoner fungerer igjen som normalt, ifølge Post- og Teletilsynet.

Svært mange mobilbrukere er fortsatt uten dekning etter stormen Dagmar.
Svært mange mobilbrukere er fortsatt uten dekning etter stormen Dagmar. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fersk rapport fra Post- og Teletilsynet (PT) fra klokken 10.30 i dag, viser at situasjonen for de uten mobildekning er på bedringens vei.

Likevel vil enkelte berørte områder måtte forvente å være rammet av utfall av elektroniske kommunikasjonstjenester i flere dager framover.

Rapporten viser også at det er folk bosatt i Sogn- og Fjordane som er mest utsatt for problemer med mobildekningen, og råder folk uten mobildekning om å låne seg en telefon med annet nettverk.

Så mange er rammet

Per klokken 10.30 i dag er det i hele det berørte området 117 TeliaSonera - basestasjoner og 219 Telenor-basestasjoner ute av drift. Samtidig skal 21.400 brukere være uten fasttelefoni gjennom Telenor, og 7.266 brukere er uten internett.

PT skriver i rapporten at kraftsituasjonen er i stadig bedring, og basestasjoner som har vært ute kommer inn time for time. Derimot har værsituasjonen også ført til flere fiberbrudd i de mest utsatte områdene, som det kan ta dager å utrede.

Det er i Sogn og Fjordane flest mennesker er berørt av problemene, der det fortsatt er 5.500 personer som ikke har internett eller bredbånd, og 7.000 som ikke har fasttelefoni.

Følgende kommuner skal ifølge rapporten være hardest rammet: Aurland, Bremanger, Eid, Gloppen, Luster, Stryn, Haram, Molde, Rauma, Volda og Ørsta.

I rapporten kan du lese mer om fremdriften med å utbedre problemene i de forskjellige fylkene.

Les også: Sjekk appen som kan redde liv

Gjør dette hvis du ikke har dekning

I forbindelse med problemene med mobildekningen, kommer PT med følgende tre råd til de berørte:

 • Lån en mobiltelefon som har dekning i et annet nett.

  Ettersom det fins tre mobilnett i Norge, Telenor, Telia Sonera (NetCom) og Mobile Norway, er det ikke sikkert alle nettene er uten dekning på samme sted.

  Kjenner du noen med abonnement som bruker et annet mobilnett, og har dekning, kan man be om å låne mobiltelefonen av hverandre.

 • Ta mobilen med deg når du skal ut.
  Siden det som oftest er flere basestasjoner eller mobilsendere i en kommune, kan det lønne seg å ta med mobilen ut og sjekke om man har dekning.

  Noen baser vil komme raskt opp igjen etter et brudd, som kan gi dekning i ett område, selv om det er andre områder uten dekning.

 • Prøv å ringe nødnummer uten simkort.
  Må du ringe til et nødnummer og ikke har dekning, kan du ta ut simkortet av mobilen.
  Uten simkort kan du prøve å ringe 112, uansett type nødssituasjon, og telefonen vil da automatisk prøve å finne dekning i et annet mobilnett.

Les også: Dette nødnummeret er best å bruke

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer