Flest vil utsette lånet nå

Februarinnbetalingen føles tyngst for Lånekassens kunder.

BETALINGSUTSETTELSE  er en populær lenke akkurat nå.
BETALINGSUTSETTELSE er en populær lenke akkurat nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje er det ikke så rart? Når januarlønnen kommer har man gjerne ventet lenge på lønn fordi mange arbeidsgivere utbetaler julelønnen tidlig.

I alle fall er tendensen fra Lånekassen klar: Flest søker om betalingsutsettelse på studielånet i februar. Det viser tall DinSide har fått fra Lånekassen over antall betalingsutsettelser de siste årene.

Er du kunde i Statens Lånekasse, vet du at studielånet har fire innbetalinger i året, 15. februar, 15. mai, 15. august og 15. november, og selv om du har mulighet til å betale ned raskere på lånet dersom du ønsker det, så følger de fleste betalingsplanen Lånekassen har satt opp.

>>> Dette er den beste sparingen

Tøffest i februar

Lånekassen legger også til rette for at du kan søke om betalingsutsettelse, og tallene viser at antallet søkere øker.

Mens aller flest søker om betalingsutsettelse for 1. termin, er 4. termin (15. november) den som færrest av Lånekassens kunder ønsker å utsette.

- At andelen er størst ved februarforfallet, er naturlig, i og med at flest kunder har sitt første forfall da, altså de som avslutter utdanningen i vårsemesteret, sier Hanne Bjertnes i Lånekassen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.