Flom av ulovlige konsertbilletter

Svartebørssalg er ulovlig, men du blir ikke straffet for det.

Publisert
Sist oppdatert

1. juli i fjor ble det ulovlig å selge svartebørsbilletter til kulturarrangementer i Norge. Til tross for at det er over et halvt år siden forbudet ble innført, florerer svartebørsbilletter overalt på nettet.

Og det vil det antagelig fortsette å gjøre, for å selge svartebørsbilletter er ganske risikofritt.

- Det er ingen straffesanksjoner ved brudd på loven. Vi skulle gjerne sett at det var det, men det er det altså ikke per i dag, sier juridisk rådgiver Sverre Åril i Forbrukerombudet.

Bør svartebørs være straffbart? Si din mening nederst i artikkelen.

Koster flesk

I går fant vi eksempelvis en annonse på Finn.no, hvor en billett til et russearrangement var utlyst for utrolige 4.500 kroner. Ifølge Billettservice er pålydende pris 965 kroner.

Selgeren skriver: "Det er utsolgt for billetter hos billettservice.no. Så hvis du vil få med deg årets største happening for RUSS 2008 så kjøp billett før det er for seint!".

Ifølge markedsføringsloven er disse billettene ulovlige. Billettene selges for over tre ganger pålydende pris. Men om selgeren blir tatt på fersken, vil hun altså ikke motta noen bot eller få andre sanksjoner mot seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer