Power utnyttes i svindelforsøk:

- Florerer

Elektrogiganten advarer kundene sine.

SVINDELFORSØK: - Det er problematisk både for oss og for kundene våre, er beskjeden fra Monica Iren Fasting i Power. Foto: Lise Åserud / NTB
SVINDELFORSØK: - Det er problematisk både for oss og for kundene våre, er beskjeden fra Monica Iren Fasting i Power. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindlere vet å utnytte store merkevarer for å lure til seg personlig informasjon og penger fra uskyldige ofre, og svindelforsøkene dukker stadig opp.

Nå er det elektrogiganten Power som opplever at svindlere utnytter deres merkenavn. Monica Iren Fasting, kommunikasjonssjef i Power, forklarer til DinSide at det har vært en markant økning i antall svindelmeldinger de siste ukene.

- Det er jo en utbredt metode å benytte seg av kjente merkevarer til slik svindel, og vi har opplevd dette ved flere anledninger. Det er lite vi får gjort med at Power-navnet brukes i slike e-poster og SMS-er, men det er problematisk både for oss og for kundene våre. Vi benytter SMS i vår kommunikasjon med kundene våre, og mange tror dette er reelle meldinger fra oss.

Romerikes Blad omtalte saken først, og skriver at dette har ført til hektiske dager for kjedens kundesenter på Lillestrøm.

- Vær årvåken

Kommunikasjonssjefen legger til at Power aldri ber om personopplysninger og kortinformasjon via SMS eller e-post.

- Blir du bedt om slik informasjon bør du generelt være årvåken. Den siste tida har vi mottatt et stort antall henvendelser gjennom kundesenteret vårt, og det spesielle denne gangen er omfanget av ulike meldinger og kanaler, og meldingene er utformet slik at det ser ut som om Power er avsender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer