Flott, nytt nettsted for kjøp og salg av arbeid

Arbeidsgivere kan registrere ledige stillinger online og få opp en liste over kandidater med matchende kvalifikasjoner. Arbeidssøkere kan legge inn preferanser og CV.

Publisert

Jobshop og Manpower og hva de nå heter kan egentlig gå og legge seg. Den store formidleren av arbeidskraft i Norge, med 167 lokalkontorer og 144.000 formidlete jobber i fjor, er Arbeidsmarkedsetaten. Etaten har lenge sett verdien av internett, og deres nettsted hadde 20,4 millioner oppslag i 1998.

Annen generasjons internett

I forrige måned la man om internettstedet og innførte flere nye "annen generasjons" tjenester. Den største endringen er nok at arbeidsgivere nå selv kan legge inn ledige jobber direkte i databasen. Man må oppgi organisasjonsnummer, navn og en del andre data, men en ganske omfattende annonse vil etter kort tid vises på nettstedet.

Synes du ikke det er plass nok, går det fint å legge inn en lenke til eget nettsted, med en mer omfattende beskrivelse, bilde av sjefen etc.

Det som er enda morsommere, er at man kan matche kravene til kvalifikasjoner mot kvalifikasjonene til de 4.700 arbeidssøkerne som har registrert seg for å motta arbeidstilbud pr. epost. DinSide fant 23 søkere som i hovedsak oppfylte våre formelle krav til en internettjournalist. Ved å krysse av ved interessante kandidater, mottar disse øyeblikkelig e-post om stillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer