Billettrefusjon ved flykansellering

Flyet ble kansellert, men kvinnen fikk ikke erstatning

Hadde hun kjøpt «riktig» billett, ville saken vært grei.

MISTET MELLOMLANDING: Ei kvinne skulle fly fra Haugesund til Israel via Oslo, men siden flyet til hovedstaden ble kansellert, rakk hun aldri flyet videre. Hun fikk heller ikke refundert billetten hos flyselskapet, så da måtte hun kjøpe ny billett til Israel. Les hvorfor i saken. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
MISTET MELLOMLANDING: Ei kvinne skulle fly fra Haugesund til Israel via Oslo, men siden flyet til hovedstaden ble kansellert, rakk hun aldri flyet videre. Hun fikk heller ikke refundert billetten hos flyselskapet, så da måtte hun kjøpe ny billett til Israel. Les hvorfor i saken. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev Flysmart24 om ei kvinne som skulle reise på langtur med Norwegian, men fant ingen direktefly. Derfor måtte hun kjøpe to separate billetter: Først fra Haugesund til Oslo, deretter videre til Tel Aviv i Israel.

Da gjorde hun en feil som endte med å koste henne dyrt.

35 minutter for sen

Det som hendte var nemlig at flyet til den norske hovedstaden ble kansellert, slik at hun ikke rakk flyet videre derfra og måtte få ny billett til Israel. Denne kunne hun fått gratis, men Norwegians regler satte en stopper for dette:

Passasjerene deres må sørge for at det er minst to timer mellom avgangene når de skal fly flere distanser og de ikke har gjennomgående billett.

Reiseplan til kvinnen viste, derimot, at hun ikke hadde sørget for å gjøre slik Norwegian krever, og at det bare var 1 time og 25 minutter mellom ankomst Gardermoen og avgang Tel Aviv.

Derfor ville ikke Norwegian hjelpe henne med ombooking til ny avgang. De krevde at hun kjøpte ny billett, og henviste til selskapets regel.

Klagde to ganger - fikk ikke erstatning

Kvinnen krevde først 600 euro i EU-kompensasjon for forsinkelsen og dekket ekstrautgifter til ny billett. Begge deler ble avvist blankt av Norwegian med henvisning til regelverket deres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer