Flytt boliglånet og spar nær en halv million

Skiller mange tusen årlig på billigste og dyreste bank.

Det er mange rentekroner spart på å velge den billigste banken. Ta deg tid til å bytte i dag.  Foto: Per Ervland
Det er mange rentekroner spart på å velge den billigste banken. Ta deg tid til å bytte i dag. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av det siste året har det vært en del endringer i boliglånsrentene, og det er storbankene som har gått i front med å heve renten. Dette kan være en fin anledning til å sjekke vilkårene i din bank, og bytte leverandør hvis du får bedre betingelser hos andre.

Dagens beste renter

Skiller hundretusener

Vi har sett på lånebetingelser for et lån på to millioner, med pant i en bolig verdt 2,9 millioner kroner, altså innenfor 70% sikkerhet. Billigste bank i dette tilfellet er Boligkreditt.no med en effektiv rente på 3,392%. Månedsbeløpet blir dermed 9.843 kroner.

I andre enden av skalaen finner du Indre Sogn Sparebank med en effektiv rente på 4,86 %. Månedsbeløpet blir over 1.500 kroner høyere enn hos beste bank, og ender på 11.403 kroner.

Det skiller altså 18.720 kroner i året på billigste og dyreste bank basert på dagens rentetilbud. I løpet av lånets løpetid - 25 år i vårt eksempel - blir forskjellen hele 468.000 kroner. Det bør være vel verdt et par timers papirarbeid med bytte av bank til boligformål.

Les også: Staten sponser dette lekre huset med 800.000 kroner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.