Flytt deg rik

Hvor bør du emigrere dersom du vil vekk fra skattetrykket og de høye prisene i Norge? Vi viser deg hvor det lønner seg å flytte.

Publisert
Sist oppdatert

Utgangspunktet er at du har lønn fra en norsk arbeidsgiver eller norsk pensjon å leve for i landet du flytter til.

Prisene

Den gjennomsnittlige kjøpekraften i landet du flytter til, spiller derfor mindre rolle siden du tar med deg din norske lønn/pensjon. To økonomiske faktorer er viktigst i ditt nye liv, nemlig skatten du betaler og prisnivået der du bor.

Skatte- og avgiftsnivået i Norden er høyt i forhold til land vi liker å sammenlikne oss med.

1. Unngå skatt til Norge... Derfor lønner det seg å flytte til et land hvis skatteavtale med Norge fastslår at du ikke lenger betaler skatt til gamlelandet. 2. Velg et skatteparadis... Flytter du i tillegg til et av landene som regnes som skatteparadiser, har du garantert skaffet deg bedre økonomisk armslag.

3. Eller et OECD-land med lav skatt... Flere av skatteparadisene er land med ustabile samfunnsmessige forhold. Mange vil vegre seg for å flytte til Liberia. Løsningen kan være et OECD-land med lav skatt. Vi har konsentrert oss om OECD-landene.

4. Velg et lavkostland.... Siden du opprettholder et norsk lønns- eller pensjonsnivå, er prisnivået i ditt nye hjemland viktig. Jo lavere priser, jo bedre råd har du.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer