Styringsrenten går opp

Flytt lånet eller betal ekstra gjeld

Sentralbanksjefen signaliserer at renten kommer til å fortsette å øke på nyåret. Slik legger du en økonomisk slagplan.

HA IS I MAGEN: Ikke bind renten umiddelbart. Kontakt flere banker å få tilbud om rente på boliglån, og hør med din nåværende bank om du kan prute før du eventuelt flytter lånet. Det er ekspertenes råd. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
HA IS I MAGEN: Ikke bind renten umiddelbart. Kontakt flere banker å få tilbud om rente på boliglån, og hør med din nåværende bank om du kan prute før du eventuelt flytter lånet. Det er ekspertenes råd. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom en ventet nyhet, styringsrenten settes opp for første gang på sju år. Nå er altså styringsrenten på 0,75 prosent, som betyr at den gikk opp med et kvart prosentpoeng.

Dinside var tidlig ute med å fortelle deg hva renteøkningen kan bety for boliglånet, forbrukslånet og studielånet ditt, samt bokostnadene dine.

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt videre opp i første kvartal 2019, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

De smarteste grepene du kan gjøre, er ifølge ekspertene å flytte lånet - og betale ekstra ned på lånet.

Tenk deg om før du binder renten

Dersom du vurderer et fastrentelån, bør du sjekke prisene og rentene nøye. En prissjekk Dinside gjorde nylig viser at det skiller hele 1.101 kroner mellom billigste og dyreste fastrentelån.

På Finansportalen kan du finne det beste fastrentelånet for deg, og du kan også bruke Norsk Familieøkonomis rentebarometer.

Men det er slett ikke sikkert det å velge fastrente er det smarteste valget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.