Flytt lovlig før fristen

Dersom du i desperasjon har godtatt husleie- og kontraktsbetingelser hinsides fornuft, kan du ta det med ro. I mange tilfeller kan du flytte ut før fristen - og det lovlig. Også om du ønsker å flytte ut midt i oppsigelsestiden.

Publisert

Leiemarkedet i de store byene er virkelig hett om dagen. Blant annet står flere tusen studenter i kø for å finne seg bolig i Oslo, Bergen og Trondheim. Ifølge Leieboerforeningen er det ikke til å komme forbi at mange utleiere utnytter situasjonen.

- Det inngås nok mange kontrakter i ukene fremover som bærer preg av leietakers desperasjon, sier daglig leder i Leieboerforeningen, Lars Aasen til DinSide.

Bare flytt ut!

Han kan imidlertid berolige studenter og andre som i mangel av tak over hodet inngår ublu leieavtaler. I mange tilfeller kan du komme deg ut av leieforholdet.

- Etter gjeldende rett kan faktisk du som leietaker ofte flytte ut - selv om kontraktstiden på langt nær er gått ut og den i tillegg er uoppsigelig. Dette kan også gjelde tilfeller der du har sagt opp leieavtalen, og ønsker å flytte ut før oppsigelsestiden er gått ut, sier jurist Jørgen Agder i Leieboerforeningen.

"Uoppsigelig" til ingen nytte

La oss først klargjøre et par ting. En leiekontrakt kan være gjensidig oppsigelig eller gjensidig uoppsigelig. Den kan være oppsigelig fra utleiers side eller uoppsigelig fra leiers side eller vice versa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.