Flytt og spar penger

DinSide viser deg hvor du bør bo for å få store økonomiske fordeler.

Publisert
Sist oppdatert

Gratis tomt, lavere skattetrekk, ekstra barnetrygd og sletting av studielån. Alle disse godene kan bli dine - om du bor på riktig sted, eller er villig til å flytte på deg.

For om du bor utenfor de store byene, og gjerne i nord, har du mulighet til å skrape sammen en rekke goder. Her er noen av dem - og vi begynner nesten så langt nord det er mulig å komme - på Svalbard.

Miniskatt og momsfritak

De 2.625 personene som bor på Svalbard bor muligens litt lenger unna resten av sivilisasjonen enn de fleste av oss ønsker, men det er ikke nødvendigvis bare negativt. For våre kjære medborgere i nord kan skryte av en rekke økonomiske fordeler.

LES OGSÅ: Opplevelser på Svalbard og i Nordnorge

For det første slipper innbyggerne på Svalbard unna merverdiavgiften. Som de fleste vet ligger den generelle momsen på 25 prosent (med visse unntak på for eksempel mat og transport).

Men kanskje mest lukerativt er den lave innteksskatten. På inntekt inntil 801.744 kroner er skattesatsen åtte prosent. På inntekt over 801.744 kroner er satsen 22 prosent. Formueskatten for formue over 350.000 kroner er 0,9 prosent, for formue over 540.000 kroner er den 1,1 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer