Nye vilkår for BSU i DNB

- Flytt pengene over til en annen bank med bedre rente

Når du har fylt 34 år, setter DNB ned renten på BSU-kontoen din til vanlig sparekontorente. Finansportalen råder deg til å flytte pengene, helst før du passerer aldersgrensen.

SØK BEDRE RENTE: Daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, anbefaler deg å flytte BSU-sparingen din hvis du er over 34 år og har pengene plassert i DNB. Fra 21. april setter nemlig banken ned renten på boligsparekontoen til 0,55 prosent, tilsvarende en vanlig sparekonto. Helst bør du tenke på å flytte pengene litt før du runder 34 år. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
SØK BEDRE RENTE: Daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, anbefaler deg å flytte BSU-sparingen din hvis du er over 34 år og har pengene plassert i DNB. Fra 21. april setter nemlig banken ned renten på boligsparekontoen til 0,55 prosent, tilsvarende en vanlig sparekonto. Helst bør du tenke på å flytte pengene litt før du runder 34 år. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nå sender DNB ut brev til alle sine kunder med Boligsparing for unge (BSU) om at renten settes ned fra 3,2 til 0,55 prosent når de har fylt 34 år og ikke kan sette inn nye innskudd på kontoen lenger.

De nye vilkårene trer i kraft fra 21. april 2018.

DNB påpeker at BSU er et produkt som skal hjelpe unge mellom 18 og 34 år inn på boligmarkedet gjennom rente- og skattefordeler.

De ser imidlertid at mange kunder velger å beholde BSU-kontoen også etter de har kjøpt bolig og passert aldersgrensen.

- For å fortsette å gi unge kunder de beste fordelene, kutter vi renten for de som er utenfor BSU-segmentet, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald.

Du kan sette inn opp til 25.000 kroner i året på BSU fram til du fyller 34 år, og få et skattefradrag på 20 prosent årlig på innskuddet ditt.

- Bytt bank

Rentene på BSU-kontoen din inngår i den bokførte saldoen. Fram til du er 34 år, må alt av renter og innskudd brukes på bolig, mens rentene du får etter denne alderen kan brukes til hva du vil.

Elisabeth Realfsen i Finansportalen anbefaler deg å flytte over BSU-pengene dine til en annen bank med bedre rente, hvis du blir påvirket av de nye rentereglene til DNB.

- Det er fullt mulig å bytte bank, men ikke alle banker åpner BSU-kontoer for de som er over 34 år, påpeker Realfsen.

Verken Nordea eller Danske bank har planer om å sette ned BSU-renten når kundene runder aldersgrensen.

Begge bankene er også klare til å ta imot de som vil flytte BSU-pengene sine, også de over 34 år.

Per i dag finnes det, derimot, ikke et verktøy som kan hjelpe deg med å finne banker som er villig til å ta inn BSU-kunder over aldersgrensen for å sette inn nye innskudd. Dette må du rett og slett kontakte de ulike bankene og spørre om selv.

Anbefaler å flytte pengene før du blir 34 år

Helge Tollefsen, nettansvarlig for bank i Finansportalen, råder deg til å flytte BSU-pengene dine før du fyller 34 år, da dette er mindre kronglete.

- Det er lurt å tenke på å flytte pengene når du er 33 år og ser hvordan du ligger an med tanke på boligkjøp og hvor mye av BSU-sparingen du har igjen, sier Tollefsen.

På Finansportalens nettside kan du sjekke BSU-rentene til de ulike bankene, slik at du finner det beste alternativet.

Tollefsen understreker at det er viktig å ha kontroll på spareproduktene sine og vilkårsendringer fortløpende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer