Nye vilkår for BSU i DNB

- Flytt pengene over til en annen bank med bedre rente

Når du har fylt 34 år, setter DNB ned renten på BSU-kontoen din til vanlig sparekontorente. Finansportalen råder deg til å flytte pengene, helst før du passerer aldersgrensen.

SØK BEDRE RENTE: Daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, anbefaler deg å flytte BSU-sparingen din hvis du er over 34 år og har pengene plassert i DNB. Fra 21. april setter nemlig banken ned renten på boligsparekontoen til 0,55 prosent, tilsvarende en vanlig sparekonto. Helst bør du tenke på å flytte pengene litt før du runder 34 år. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
SØK BEDRE RENTE: Daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, anbefaler deg å flytte BSU-sparingen din hvis du er over 34 år og har pengene plassert i DNB. Fra 21. april setter nemlig banken ned renten på boligsparekontoen til 0,55 prosent, tilsvarende en vanlig sparekonto. Helst bør du tenke på å flytte pengene litt før du runder 34 år. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nå sender DNB ut brev til alle sine kunder med Boligsparing for unge (BSU) om at renten settes ned fra 3,2 til 0,55 prosent når de har fylt 34 år og ikke kan sette inn nye innskudd på kontoen lenger.

De nye vilkårene trer i kraft fra 21. april 2018.

DNB påpeker at BSU er et produkt som skal hjelpe unge mellom 18 og 34 år inn på boligmarkedet gjennom rente- og skattefordeler.

De ser imidlertid at mange kunder velger å beholde BSU-kontoen også etter de har kjøpt bolig og passert aldersgrensen.

- For å fortsette å gi unge kunder de beste fordelene, kutter vi renten for de som er utenfor BSU-segmentet, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald.

Du kan sette inn opp til 25.000 kroner i året på BSU fram til du fyller 34 år, og få et skattefradrag på 20 prosent årlig på innskuddet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer