Advarer:

Flytte på hytta? Dette bør du vite

Skatteetaten tipser om at det å flytte på hytta kan få konsekvenser mange ikke tenker på.

FLYTTER: Strømstøtten antas å være årsaken til at mange nå flytter på hytta. Men den medaljen har en bakside. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FLYTTER: Strømstøtten antas å være årsaken til at mange nå flytter på hytta. Men den medaljen har en bakside. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den seinere tid har antallet som velger å flytte på hytta økt – sannsynligvis som følge av reglene for strømstøtte.

For som kjent får man ikke strømstøtte på hytta – den er kun myntet på husholdninger, altså der man bor.

Nå kommer Skatteetaten med en advarende pekefinger og oppfordrer folk til å sette seg inn i regelverket og vurdere konsekvensene før de eventuelt melder flytting til hytta.

Der du bor

Hovedregelen er at du skal ha folkeregistrert adresse der du bor mesteparten av tiden.

Dersom du har flere boliger, skal du altså være folkeregistrert der du oppholder deg mest i løpet av en 12-måneders periode.

Det er altså i utgangspunktet ikke lov å melde flytting til hytta om det ikke er der du oppholder deg mesteparten av tiden.

– Det er ingen ting i Folkeregisterloven som sier at du ikke kan bo på hytta. Det Folkeregisterloven sier, er at du skal være registrert der du oppholder deg mest, og det er dette vi forholder oss til når vi vurderer flyttesøknadene, sier Elin Imsland, direktør for Folkeregisteret, men advarer:

– Det vil si at dersom du sender inn en flyttemelding til et sted hvor du ikke har din regelmessige døgnhvile, så regnes dette som en fiktiv flyttemelding og bryter med forskriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.