Født med 12 fingre og tær

- Tenk hvilken pianospiller han kan bli, sier begeistret lege. Se video av den spesielle babyen.

NB:Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox
NB:Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Legene la ikke merke til lille Kamani Hubbards svært spesielle særtrekk da han kom til verden i California tidligere denne måneden.

Faren hans gjorde imidlertid store øyne. Den lille pjokken hadde nemlig seks fingre på hver hånd, og seks tær på hver fot, melder CNN.

Se video fra CNN her:Embedded video from CNN Video

Sjelden tilstand

Denne formen for misdannelse heter polydaktyli og kan dukke opp som en arvelig faktor i enkelte familier. Det skjer imidlertid svært sjelden at de ekstra fingrene og tærne er fullt utviklet og funksjonsdyktige, og derfor blir vedhenget ofte fjernet kirurgisk.

Millioner fødes med feil

Lille Kamanis fingre og tær fungerer helt utmerket, alle som en.

- Dette vil jeg heller kalle en vakker og interessant variasjon, framfor noe som bør vekke bekymring, sier Michael Treece, som er Kamanis barnelege.

Vil helst beholde fingrene

Legen er lite lysten på å fjerne de ekstra fingrene og tærne, selv om han innser at Kamani kan bli ertet av andre barn når han blir eldre.

- Tenk på hva slags pianist eller gitarist en tolvfingret person kan bli. Om ikke annet kan han bli veldig god til å skrive på maskin, sier Treece til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer