Fokus på familien

Mange skilsmisser, få giftemål og enda færre barnefødsler er status på FNs Internasjonale Familiedag. Så hvordan står det egentlig til med den norske familien?

Publisert
Sist oppdatert

Vi skiller oss mer enn noen gang. Det fødes færre barn og kvinner venter lenger med å bli gravide. Likevel står det bra til med familier i de norske hjem, skal vi tro ekspertene.

- Vi er opptatt av at familien skal bestå. Familien har ikke forandret seg så mye de siste årene. Den betyr fortsatt mye for oss, sier Bjarnhild Hodneland, leder av Norges Kvinne- og Familieforbund.

I dag en FNs Internasjonale Familiedag, som understreker hvor viktig familien er, enten den er liten eller stor, som basis og ramme for barnas oppvekt og velvære. Dagen ble stiftet i 1993 og målet er å fokusere på familien som gruppe over hele verden.

- Familien er et viktig fundament i samfunnet. Ulike forhold verden over gjør at familien stadig er i endring. Den tradisjonelle storfamilien erstattes av kjernefamilien, den tradisjonelle kjernefamilien med far, mor og barn endres og vi får ulike familiekonstellasjoner med de utfordringene og mulighetene som ligger i det, sier Generalsekretær i FN-sambandet Kari Solholm.

Solholm legger til at familien er i konstant forandring, og derfor er det viktig at samfunnet gir støtte og gode betingelser for familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer