- Føler meg lurt

Raser mot feilmerking på Rema 1000. - Det er bare å beklage, svarer Stiftelsen Norsk Mat.

STEMMER IKKE: Pakken er merket med «Nyt Norge», som skal skal synliggjøre at produktet har norsk opprinnelse. Det skulle vise seg å ikke stemme. Foto: Ingerine Amundsen
STEMMER IKKE: Pakken er merket med «Nyt Norge», som skal skal synliggjøre at produktet har norsk opprinnelse. Det skulle vise seg å ikke stemme. Foto: Ingerine Amundsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er jo ren og skjær løgn. Rett og slett lureri, sier Ingerine Amundsen til Dagbladet.

Amundsen fikk seg nylig en overraskelse da hun plukket opp en pakke med norske mandelpoteter med «Nyt Norge»-stempelet på Rema 1000. «Nyt Norge» er en merking for norske matvarer, og skal synliggjøre at produkter er av norsk opprinnelse.

- Jeg tenkte at det var norske poteter - men så snudde jeg pakningen og så at de var importert fra Israel, sier hun og legger til:

- De klarer ikke merke råvarene sine ordentlig. Jeg bor på gård og er matprodusent selv, og jeg er selvfølgelig opptatt av å støtte norsk landbruk og norske råvarer. Jeg ble så provosert, fordi det var så iøynefallende og jeg følte meg lurt, sier hun.

Amundsen driver med svineproduksjon og dyrking av korn på en gård i Ringsaker kommune.

Beklager

Nina Sundqvist, direktøren i Stiftelsen Norsk Mat - som står bak merkeordningen Nyt Norge - sier til DinSide at det er 1550 pakker med mellomstore israelske poteter som er feilmerket.

- Dette er poteter som for det første ikke er mandelpoteter, men mellomstore poteter som er importert fra Israel. De har blitt solgt i Trøndelag, Innlandet og Telemark. Siste forbruksdato er 31. mai, så vi antar at det meste er solgt eller spist, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer