Bruce Springsteen i Oslo:

- Føler oss skikkelig lurt

Kjæresteparet Hege Wickstrøm og Terje Olsen investerte i platinumbilletter til Bruce Springsteen-konsert i Oslo. - Kjøpte katta i sekken.

DROPPER KONSERTEN: Paret føler seg lurt etter å ha betalt en stiv pris for Platinum-billetter. Billettene er nå videresolgt. Foto: Privat
DROPPER KONSERTEN: Paret føler seg lurt etter å ha betalt en stiv pris for Platinum-billetter. Billettene er nå videresolgt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var før jul at Hege Wickstrøm og Terje Olsen ble klar over at Bruce Springsteen skulle holde konsert i Norge.

- Jeg følte at det hadde vært gøy og verdt å oppleve, og snakket litt med kjæresten om det. Vi var inne på Ticketmaster og sjekket flere ganger, forteller Wickstrøm til Dagbladet.

Ifølge Wickstrøm skal det tilsynelatende bare ha vært platinum-billetter som var tilgjengelig da de skulle bestille. Disse hadde en prislapp på 2684 kroner per billett.

Til sammenlikning kostet de vanlige billettene, som da var utsolgt, 895 kroner per stykk.

- Vi diskuterte det litt fram og tilbake, og tenkte «vi får bare hive oss på, dette blir utsolgt». Og så hadde jeg hadde fått ekstra penger i gave av broren min.

Paret kjøpte dermed to billetter til konserten på Voldsløkka i Oslo for totalt 5368 kroner.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

For tre ganger pris

Fordi billettprisen var så stiv, regnet paret med at det ville bety at de kom til å få gode plasser helt foran ved scenen.

Overraskelsen var derfor stor da de oppdaget at billettene de hadde kjøpt hadde samme plasseringen på hovedområdet, som dem med billetter til 895 kroner.

Wickstrøm og Olsen hadde betalt nesten tre ganger så mye.

Dagbladet har tatt kontakt og lagt fram kritikken overfor Ticketmaster og Live Nation, foreløpig uten svar.

Ticketmaster svarte først TV 2, men ifølge kanalen har billettgiganten seinere trukket sitatene sine.

- Vi forhørte oss på den norske fansiden for Bruce Springsteen på Facebook. Det var flere som svarte at de trodde dette var VIP-billetter, og andre som sa vi hadde kjøpt billetter for tre ganger prisen, sier Wickstrøm.

Hun forteller at det var mye styr og forvirring også i gruppa.

Uten klare svar valgte paret å sende en e-post til Ticketmaster. Der fikk de konstatert at det ikke følger med VIP-pakke med billettene.

«Når det gjelder Platinum billetter så kan disse variere i pris etter markedsverdien basert på forespørsel, på grunn av dette så kan prisene på disse billettene endres fortløpende fram til konsertdagen», heter det i svaret fra Ticketmaster, i en e-post Dagbladet har fått tilgang til.

Dynamisk prissetting

Ticketmaster har også en forklaring av platinum-billetter på sine egne sider.

FJERNET: Alternativet for å velge Platinum-billett på konserten er nå borte. Foto: Skjermdump/Ticketmaster
FJERNET: Alternativet for å velge Platinum-billett på konserten er nå borte. Foto: Skjermdump/Ticketmaster Vis mer

«Prisen på Platinum-billettene er dynamiske – det vil se at de er tilpasset tilbud og etterspørsel, så den avspeiler den reelle markedsverdien», skriver de.

Videre står det at prisen dermed kan variere fra time til time og dag til dag. På siden er det gjentatte ganger poengtert at det er snakk om de «gode», «beste» eller «mest etterspurte» plassene til konserter.

I skrivende stund er platinum-billett fjernet fra Ticketmasters sider for Bruce Springsteen-konserten.

«Kjøpt katta i sekken»

Wickstrøm sier nå at de sitter igjen med følelsen av å ha «kjøpt katta i sekken», og ønsker ikke lenger å dra på Bruce Springsteen-konsert.

- Man føler seg skikkelig lurt og svindlet.

Hun forteller at de valgte å videreselge billettene på «resale». Det er videresalg av billetter på Ticketmasters egne sider. Dersom du har billetter du ikke får brukt, kan du legge dem ut for salg og en potensiell kjøper kan kjøpe de fra deg inne på Ticketmaster. På «resale» kan du maksimalt selge billetten for kjøpepris, eller lavere.

- Våre billetter ble til slutt solgt. Man får håpe at dem som kjøpte dem faktisk vet hva de har kjøpt.

Du kan ikke endre på billetten, og hun opplyser at de ble solgt rett før konserten startet.

Etter at saken først ble pulisert, har Dagbladet presisert at billetten ikke kan endres før den ble solgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer