Dataangrep

Følg med her

Posten ber folk følge med på den digitale postkassa.

SJEKK: Følg med på denne postkassen. Foto: Martin Gramnæs
SJEKK: Følg med på denne postkassen. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert

Det var i forrige uke det ble kjent at informasjonsbedriften Norkart var utsatt for et gedigent datainnbrudd.

Potensielt er det ganske store mengder data som er på avveie, der både fødselsnummer, navn og adresse til 3,3 millioner nordmenn var lagret i databasen, som nå uvedkommende har hatt tilgang til.

Sjekk postkassen ofte

Nå ber Posten alle nordmenn om å sjekke sin digitale postkasse (Digipost).

- Forsøk på å ta opp kreditt vil i de fleste tilfeller resultere i en kredittsjekk. Alle kredittopplysningsforetakene sender gjenpartsbrev via Digipost, og hvis du har en digital postkasse varsles du raskt etter kredittsjekken er utført. Gjenpartsbrevet forteller hvem som har sjekket din kreditt, og hvilke opplysninger de har fått. Ved å lese brevet tidlig kan du avdekke et eventuelt identitetstyveri, og på den måten bidra til å begrense skadeomfanget, sier direktør i Digipost, Thomas Mathisen i en pressemelding.

Han får støtte fra administrerende direktør i NorSIS, Lars-Henrik Gundersen, som ber folk ta i bruk digitale postkasser, og sjekke disse ofte og nøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer