- Folk er forbanna

Bytting av strømavtaler har eksplodert.

FÅTT NOK: Rekordmange har byttet strømavtale i det siste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FÅTT NOK: Rekordmange har byttet strømavtale i det siste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisene er mildt sagt en het potet om dagen, og nå melder strømportalen Bytt.no om rekord i antall avtalebytter. Så langt denne måneden har tjenesten observert mer enn en tidobling fra normale nivåer, melder de.

Terskelen nådd

- Den økningen vi har sett nå i desember er helt uten sidestykke. Fra omtalene som brukerne legger igjen om strømleverandørene ser vi at mange klager på forskuddsfakturering, mangel på gjennomfakturering og høye strømregninger. Det er tydelig at folk er forbanna, og at en terskel nå er nådd som gjør at flere ønsker å bytte, sier daglig leder Daniel August Fritzman i meldingen.

Agva Kraft er blant selskapene som er i hardt vær om dagen. Flere kunder hevder selskapet skylder dem store beløp.

En av dem er Thomas Hanche-Olsen, som DinSide snakket med i forrige uke.

- Det er for så vidt irriterende nok at de bruker kunden som finansiell buffer, men min største frustrasjon er at jeg nå flere uker etter sluttfakturering ikke har sett noe til pengene som Agva skylder meg, fortalte han blant annet.

Beklaget

Markedssjef i Agva Kraft, Bjørn Arctander, fortalte til DinSide at de på grunn av strømpriskrisen har fått veldig mange henvendelser og de har hatt et stort press på kundeservice og økonomiavdelingen, og at det dermed har vært noen innlegg fra kunder på Bytt-portalen i høst.

- Det har medført forsinkelser for behandling av saker for noen av våre kunder. Heldigvis har markedet stabilisert seg noe, og vi vil være helt à jour med behandling av alle kundehenvendelser i løpet av denne og kommende uke, fortalte Arctander.

Det gjelder også for tilbakebetaling til kunder som eventuelt har penger til gode, sa han.

- Vi beklager at ikke kundeservice har vært 100 prosent à jour, slik de bruker å være. Det har vi arbeidet med, og servicen vil bli bedre framover.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer