Folk er lei 200-kronersgrensen

Facebookgruppen har nå 41.513 medlemmer.

Denne Facebook-gruppa har blitt enormt populær. (Faksimile: Facebook.com)
Denne Facebook-gruppa har blitt enormt populær. (Faksimile: Facebook.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Øk 200-kronersgrensen for moms og toll på pakker fra utlandet NÅ!" heter Facebook-gruppa som Raymond Kristiansen opprettet i februar i år. Han synes reglene fra Tollvesenet er urimelige og reagerer på at 200-kronersgrensen ikke har vært rørt på flere tiår. Til nå er det 41.513 nordmenn som protesterer sammen med ham.

- Jeg inviterte venner og bekjente og sendte ut påminnelser til medlemmer om at de måtte invitere sine venner. Derfra har det i grunn rullet og gått av seg selv, sier grunnleggeren til DinSide.

Gruppen finner du her.

Frustrasjonen har utgangspunkt i regelen om at sendinger fra utlandet med en verdi på over 200 kroner (eksklusiv frakt- og forsikringskostnader) er toll- og avgiftspliktige. Satsen ble opprettet i 1975. Med et utgangspunkt i den generelle prisstigningen tilsvarer 200 1975-kroner mer enn 918 kroner i dag, ifølge Statistisk sentralbyrås prisendringskalkulator.

Ikke gå i denne nettfella: Prisen økte med 200 prosent!

Forbrukerrådet har klaget

Forbrukerrådet har tidligere sendt et brev til Finansdepartementet der de påpeker at grensen har blitt stående urørt gjennom flere tiår og ikke endres i takt med den generelle prisstigningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer