Økonomiske utsikter

Folk flest tror ikke på økonomisk bedring

Mange har håp for at de selv går bedre tider i møte, men norsk økonomi generelt, er vi mer negative til.

BINDE RENTA: Forbrukerøkonomene svarte på lesernes spørsmål om økonomien under coronakrisen. Video: Dagbladet TV. 24. april 2020 Vis mer
Publisert

Dette kommer fram i Finans Norges forventningsbarometer for tredje kvartal, foretatt mellom 27. juli og 1. august.

Barometeret viser forventningene norske husholdninger har til sin egen og landets økonomi.

Lav rente gir optimisme

- Tredjekvartalstallene indikerer at husholdningene som ikke er rammet av permitteringer og oppsigelser i kjølvannet av coronakrisen, føler at de har god kontroll på egen økonomi, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge i en pressemelding.

- Renta har falt kraftig, og Norges Bank anslår et svært lavt rentenivå lenge. Dette ser ut til å slå direkte ut i folkets opplevelse av egen økonomi, fortsetter han.

Vil pusse opp

Finans Norge knytter også funnene til at tiltakene mot coronapandemien i stor grad har lyktes i å få ned smittespredningen, samt at Norge den siste tiden har opplevd en gradvis økonomisk gjenåpning.

Hovedorganisasjonen understreker likevel at funnene er basert på informasjon samlet inn før siste tids smitteoppblussing. For å få bukt med denne, innførte regjeringen 12. august nye innstramninger.

Men smitteverntiltakene er fortsatt tydelig reflektert i indikatorene. Blant annet har folk ønske om å bruke mindre penger på bil og reise og mer penger på oppussing.

- Når vi er mye hjemme, ser vi antakelig også behovene for å pusse opp. Selv om vi har vært gjennom en sommer der mange har reist rundt i Norge, innser nok de fleste av oss at vi kommer til å bli mer stasjonære på hjemmekontoret også denne høsten, sier Kreutzer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer