Økonomiske utsikter

Folk flest tror ikke på økonomisk bedring

Mange har håp for at de selv går bedre tider i møte, men norsk økonomi generelt, er vi mer negative til.

BINDE RENTA: Forbrukerøkonomene svarte på lesernes spørsmål om økonomien under coronakrisen. Video: Dagbladet TV. 24. april 2020 Vis mer
Publisert

Dette kommer fram i Finans Norges forventningsbarometer for tredje kvartal, foretatt mellom 27. juli og 1. august.

Barometeret viser forventningene norske husholdninger har til sin egen og landets økonomi.

Lav rente gir optimisme

- Tredjekvartalstallene indikerer at husholdningene som ikke er rammet av permitteringer og oppsigelser i kjølvannet av coronakrisen, føler at de har god kontroll på egen økonomi, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge i en pressemelding.

- Renta har falt kraftig, og Norges Bank anslår et svært lavt rentenivå lenge. Dette ser ut til å slå direkte ut i folkets opplevelse av egen økonomi, fortsetter han.

Vil pusse opp

Finans Norge knytter også funnene til at tiltakene mot coronapandemien i stor grad har lyktes i å få ned smittespredningen, samt at Norge den siste tiden har opplevd en gradvis økonomisk gjenåpning.

Hovedorganisasjonen understreker likevel at funnene er basert på informasjon samlet inn før siste tids smitteoppblussing. For å få bukt med denne, innførte regjeringen 12. august nye innstramninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer