Folk som drikker vann spiser sunnere

Får i seg mindre sukker og fett, men mer fiber.

ET GODT VALG: Vann er naturlig, forfriskende, etser ikke på tennene - og du finner det helt gratis i springen. Foto: Colourbox.com
ET GODT VALG: Vann er naturlig, forfriskende, etser ikke på tennene - og du finner det helt gratis i springen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som drikker mye vann har også et generelt sunnere kosthold.

Det antyder en ny, omfattende studie fra USA, melder Reuters.

Resultatene viser at personer som drikker mer «vanlig vann» også har en tendens til å få i seg mer fiber, mindre sukker og færre kaloririke matvarer - i motsetning til folk som får mye av væskebehovet dekket med andre drikkevarer.

Les også: Hva er flaskevann?

- Kan få flere til å velge vann

Funnene beviser ikke at det å drikke vann gir sunnere spisevaner, ifølge forsker Ashima K. Kant, professor ved Queens College, City University of New York.

- Men de antyder at det finnes en forbindelse – i tillegg kan det oppmuntre folk til å velge vann framfor andre drikkevarer, sier hun til reuters.com.

Les også: Fetende drinker

Jo mer vann, jo mindre sukker

I gjennomsnitt dekket vann en tredel av deltakernes daglige væskeinntak. Andre drikker sto for 48 prosent. Resten kom via maten.

Generelt så forskerne at jo mer vann folk drakk, desto mer fiber og mindre sukker åt de. De hadde også et lavere inntak av kaloririke matvarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.