Fondssparing

Fondet du kan bruke som «bufferkonto»

Rentefond har lavere risiko enn aksjefond, men høyere avkastning enn bankkonto.

SIKKERHET: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør ha en buffer til uforutsette hendelser. I saken under kan du lese om en type fond du rett og slett kan bruke som «bufferkonto», og se om det kan være noe for deg. Vis mer
Publisert

Verdipapirfondenes forening (VFF) sin juli-statistikk viser, blant annet, at av personkundenes nettotegning på totalt 4,9 milliarder, ble mesteparten satt i aksjefond, mens én milliard ble satt i ulike typer rentefond.

Også de institusjonelle kundene - altså forsikringsselskap, pensjonskasser og kommuner - kjøpte ulike typer rentefond for om lag én milliard kroner, ifølge VFF.

Tre typer rentefond

Et rentefond er et fond som plasserer pengene i rentepapirer, som obligasjoner og sertifikater, og rentefondene deles inn i tre hovedkategorier:

  • Pengemarkedsfond
  • Obligasjonsfond
  • Andre rentefond

Hvilket rentefond passer for meg?

Pengemarkedsfond er fondsgruppen med aller lavest risiko. Denne typen rentefond investerer utelukkende i rentepapirer med kort bindingstid (maksimalt ett år). Samtidig betyr lav risiko også lavest forventet avkastning. Over tid kan du forvente å få litt høyere avkastning enn på en høyrentekonto i bank, forklarer VFF.

Et pengemarkedsfond er altså egnet for plassering av kortsiktig bufferkapital, for eksempel hvis bilen må på verksted eller vaskemaskinen ryker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer