- For all del, ikke gå i dongeri!

Tenk nøye gjennom hvordan du kler deg når du skal på jobbintervju.

Dongeri og fargesprakende klær bør unngås på jobbintervjuet. Det er personligheten din som er viktigst, forklarer karriereekspert Trude Kvammen Ekker. Foto: Coloubox
Dongeri og fargesprakende klær bør unngås på jobbintervjuet. Det er personligheten din som er viktigst, forklarer karriereekspert Trude Kvammen Ekker. Foto: Coloubox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være en vanskelig oppgave å vite hvordan du skal kle deg til jobbintervjuet. Men det finnes noen uskrevne regler for hvordan en bør kle seg, nesten uavhengig av hvilken jobb man søker på.

Jobbekspert Trude Kvammen Ekker er daglig leder i karrieresenteret Emmali & Ekker og tidligere rekrutteringssjef i Orkla Brands Nordic. Hun har ett klart tips som de aller fleste som skal på intervju ikke bør unngå å få med seg:

- For all del, ikke gå i dongeri, sier hun.

Ekker synes dongeri blir litt for dagligdags og kan gi et inntrykk av at du rett og slett ikke bryr deg så mye om bedriften du ønsker å bli ansatt i.

- Går du i dongeribukse kan du oppfattes som om du viser lite respekt til dem du kommer til. Dongeri passer ikke inn i den formelle settingen et jobbintervju er, sier Ekker.

SYV TIPS: Gjør et godt inntrykk på jobbintervjuet10 MYTER AVSLØRT: Bør du ha bilde av deg selv på cv-en?

Unngå fargerike klær

Karriereekspertens beste tips er å kle seg pent, men nøytralt. Fargerike klær retter gjerne søkelyset vekk fra det som er viktig; nemlig deg!

- Det er viktig å kle seg i noe som er nøytralt og ikke for fargerikt. Klærne bør være litt diskré, fordi det er personligheten din som skal fremheves, ikke den visuelle støyen. Ta fokuset vekk fra klærne ved å unngå dype utringninger, store smykker og liknende, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer