Kommentar:

For dårlig «Fakturasjekk»

Forbrukerrådets nye tjeneste lar deg sjekke om du betaler for mye for strømmen. Men så enkelt kan det nok ikke løses.

FAKTURASJEKK: Forbrukerrådet vil nå vise deg om du har en god eller dårlig strømavtale. Men løsningen vil for mange være svært villedende. Foto: Pål Joakim Pollen
FAKTURASJEKK: Forbrukerrådet vil nå vise deg om du har en god eller dårlig strømavtale. Men løsningen vil for mange være svært villedende. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

De høye strømprisene vi har hatt det siste halvåret har nok fått både den ene og den andre til å sjekke ekstra nøye på strømregninga, men fremdeles er det mange som sitter på dårlige avtaler og betaler enda mer enn nødvendig.

En undersøkelse fra Forbrukerrådet utført av Norstat viser at så mye som 29 prosent ikke har byttet strømavtale de siste to årene og at 15 prosent aldri har byttet.

– Det er altfor vanskelig å sammenlikne strømavtaler. Det er heller ikke mye hjelp i dagens faktura, hvor det mangler sentral informasjon som avtalenavn og påslag. Vår nye «fakturasjekk» hjelper deg å finne ut om du har en god eller dårlig avtale, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket på egne nettsider.

Nuvel.

Forbrukerrådet har altså lansert en ny tjeneste på sin strømportal, strømpris.no, som angivelig lar deg sjekke om du har en god strømavtale eller ikke.

Den krever at du finner fram strømregninga (trenger ikke å være den siste) og går igjennom fire steg:

  • Angi postnummeret ditt
  • Angi fra- og tildato på strømregninga
  • Angi strømforbruket i kWt
  • Angi beløpet på fakturaen (uten nettleia hvis den står på samme regning)

Basert på disse dataene vil du så få en rask vurdering av hvor god strømavtale du har. Utgjør det totale påslaget (inkludert fastbeløpet) 3 øre per kWt eller mindre, får du grønn smilemunn. 4–6 øre gir deg en oransje, mens 7 øre og høyere gir deg et rødt fjes, der ordene «Dårlig avtale» kan få noen hver til å ville bytte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.