- For dårlig mat i SFO

- Det er ikke tilfeldig at barna nå måles og veies, sier ernæringsekspert.

Eræringseksperter vil ha SFO-ansatte tilbake på skolebenken for å lære dem om barn og kosthold. Foto: Merete Korberg Dalsbø
Eræringseksperter vil ha SFO-ansatte tilbake på skolebenken for å lære dem om barn og kosthold. Foto: Merete Korberg Dalsbø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høgskolelektor i ernæring og helse ved Høgskolen i Tromsø, Line Husjord, frykter at barna i SFO blir feilernært på grunn av for dårlig kompetanse blant de ansatte. Nå krever hun at ernæring blir innlemmet som et fag i førskoleutdanningen.

- De som jobber i SFO er ikke kjent med kostanbefalingene fra helsemyndighetene. I dag har førskolelærere ernæring som tema, men ikke som fag. Det betyr at de lærer om skikk, men i mindre grad om måltidsrytme og kostholdssammensetning, sier hun til DinSide Helse.

- Min oppfordring er at ernæring blir tatt inn som et obligatorisk fag, eller i det minste som valgfag og som et videre- og etterutdanningstilbud, slik at de som arbeider med barna får økt kunnskap om, og et bevisst forhold til, ernæring, kosthold og helse. Denne kunnskapen bør ligge til grunn for et mer konstruktivt samarbeid med foreldrene når det gjelder barnas kosthold i SFO, sier Husjord.

Må ikke bli ei fallgruve

Høgskolelektoren mener SFO faller mellom to stoler hva kosthold angår.

- Maten i SFO kommer fra to plasser, den ungene har med seg i sekken og den som de ansatte ved SFO handler inn. Problemet er at de ansatte ved SFO har for liten kunnskap om ernæring, og at de ikke samarbeider med foreldrene i tilstrekkelig grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer