For feite katter & kule hunder

FORBRUK: Utstyrsmanien har nå bredd seg til våre firbente venner. Det er fullt mulig bruke titusenvis av kroner på Pus og Fido hvis du går etter de rette merkene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mang en norsk hunde- og katteeier får seg en overraskelse første gang de kjøper utstyr til sine firbente poder. Uansett om du skal kjøpe spesialfor, hundeteppe, eller klatrestativ til katten kan nemlig prislappen fort bli faretruende høy.

Enn så lenge er det likevel langt mellom norske hundeeiere som kjøper de riktig dyre merkeklærne eller merkeutstyret. Spørsmålet er hvor lenge det varer.

Louis Vuitton-hundebag

Den brasilianske supermodellen Gisele Bundchen er blant dem som vet å følge trenden. I følge ryktene har hun allerede kjøpt en Luis Vuitton "dog carrier" til sin Yorkshire-terrier Vita. Prisen? Rundt 1.000 dollar.

Vi fant dessverre ikke Bundchens modell, men billigutgaven til Vuitton kostet likevel 295 dollar - eller rundt 2.300 norske kroner. Ikke å kimse av det heller, men du behøver faktisk ikke blakke deg helt. Utvalget er stort - og prisene varierer kraftig.

Trykk her for å gå rett til bildespesialen

Kurver, leketøy, seler og halsbånd

//www.dogbedworks.com">Fra Dogbedworks.com. Prisen er 295 dollar.
Fra Dogbedworks.com. Prisen er 295 dollar. Vis mer


En hundekurv behøver ikke se ut som en loppekasse. Vil du at den skal stå i stil med resten av huset kan du for eksempel kjøpe en egen hundesofa. I tillegg er utvalget stort for deg som liker å kle på kjæledyret ditt. Smokinger, kjoler og reinsdyrutstyr er blant det du kan velge mellom.

For øvrig er det også mye 'vanlig' dyreutstyr som går igjen - bare i en forfinet og mer luksuriøs utgave. Innimellom kommer du også over nyttige produkter. For deg som har båt er i hvert fall redningsvestene for hunder midt i blinken.

USA?

Som mye annet er det rimelig å anta at trenden kommer fra USA, i hvert fall rimer denne hypotesen godt med de utallige amerikanske nettbutikkene som har spesialisert seg på eksklusivt kjæledyrutstyr.

Frister det å kjøpe luksusartikler til pus eller fido? (Avsluttet)
Nei(45%) 131
Ja(43%) 127
Kanskje(12%) 36
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Utvalget er enormt, og prismessig finnes det knapt noen øvre grense. Hvorvidt du selv velger å hoppe på utstyrsmanien - se det er en annen sak. For fortsatt er det nok slik at det er tiden du bruker sammen med kjæledyret som er viktigst.

Eller tar vi helt feil?

Trykk her for å gå rett til bildespesialen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer