For lite salt kan skade hjertet

Ny forskning tyder på at du risikerer hjerteproblemer ved å ha lite salt i kostholdet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere har vi hørt at vi må kutte ned på saltinntaket.

Men nye kontroversielle funn er nå presentert på et møte for American Heart Association. Studien utfordrer anbefalingen som sier at vi ikke bør få i oss mer enn en teskje bordsalt per dag.

Individuelle behov- Vi tror at denne informasjonen ikke støtter de nåværende rådene, sier forskningsleder Hillel W. Cohen i følge HealthDay.

- Vi oppfordrer de som lager disse retningslinjene til å gå tilbake til materialet sitt og se på flere opplysninger før de skriver universelle anbefalinger, mener forskerne.

I studien samlet forskerne data fra 7278 personer i mer enn 13 år. De så spesielt på antallet dødsfall fra hjertesykdommer og antall dødsfall fra andre grunner.

I følge Cohen fant de ut at ved å ha et inntak på mindre enn 2400 milligram salt per dag økte man risikoen for å dø av hjertelidelser med 50 prosent. Videre fant de ut at mens inntaket av salt gikk ned, gikk dødeligheten opp.

Cohen tror at mengden av salt som er riktig for en person kan være feil for en annen. Han mener at enkelte personer ikke tåler høyt nivå av salt, mens andre kan tåle det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.