For liten til medisiner

Slik letter du småbarns forkjølelsessymptomer.

Ikke-medisinske tips som hjelper. Foto: Colourbox
Ikke-medisinske tips som hjelper. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange forkjølelsesmedisiner som kan brukes på små barn - det meste av slike produkter er for voksne eller i alle fall større barn. Spør du etter hostemedisin på apoteket, får du gjerne høre at hostemekanismen har en funksjon - det er for å hoste opp slimet som ligger der nede i brystet og gjør ugang; og dette bør man helst få opp og ut.

Og hva med generelt ubehag, tett eller rennende nese?

Her er 11 ikke-medisinske tips for lindring av småbarnsforkjølelsen:

Honning

Fra 1 år og oppoverHonning fungerer bedre enn tradisjonell hostemedisin. Dette fant forskere ved Pennsylvania State University's College of Medicine, da de lot 105 barn i alderen 2 til 18 år teste ut honning mot hoste. Noen av barna ble behandlet med hostemedisin som inneholdt dextromethorpan med smak av honning, kun med honning eller de fikk ingenting. Honning viste best effekt både med hensyn til hoste og søvnkvalitet.

Gi barn mellom 1 og 5 år 1/2 teskje med honning, og barn mellom 6 og 11 år kan få en teskje. Noen blander honningen med varmt vann og tilsetter en dæsj med presset sitron, som gir litt c-vitaminer til miksturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer