For mye fisk øker brystkreft-risiko

Forskere her funnet ut at for mye fisk kan føre til brystkreft. Men ikke kutt ut fisken helt.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne har ikke ønsket mye oppmerksomhet rundt undersøkelsen. Grunnen til det er at fisk har så mange gode egenskaper. Forskerne er dermed redde for at folk vil velge bort fisken.

Fisk er viktigDet er kvinner etter overgangsalderen som får økt brystkreftrisiko av store mengder fisk. Det er en stor undersøkelse fra Kræftens Bekæmpelse som viser dette. Studien er publisert i magasinet Nutrition and Cancer.

- Det er overraskende av sammenhengen er så klar. Men kun én annen studie peker i samme retning, og derfor bør resultatene bekreftes av andre undersøkelser før de kan brukes til å rådgi befolkningen. Det hører med i en vurdering av fisk er kilde til mange vitaminer og mineraler og kan forebygge hjertesykdom, sier forskningsmedarbeider Connie Stripp til danske Dagens Medicin.

Mer enn 23.000 kvinner deltok i undersøkelsen. Studien viser at kvinner som spiser mer enn 58 gram fisk om dagen har 47 prosent høyere risiko for brystkreft enn de som spiser mindre enn 25 gram fisk per dag.

Hva slags fisk det er og hvordan den er tilbredt spiller ingen rolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.