For mye mobilprat

Irriterer det deg å høre på private mobilsamtaler? En liten ulovlig dings kan bli redningen din.

Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner deg sikkert igjen. Det kan være ganske irriterende å høre på andres private samtaler i bussen, butikken eller på toget.

En liten ulovlig dings kan imidlertid bli redningen din.

Flådd uten å vite det

Ødelegger mobilsnakk

Samme problem har de i USA, der det har utløst en stigende etterspørsel etter en ulovlig gadget som kan forpurre mobilsamtalen. Det skriver International Herald Tribune.

Gadgeten kalles en jammer, og den avbryter signalene til de mobiltelefonene som er i nærheten.

Surt om DU blir jammet... Foto: iStock
Surt om DU blir jammet... Foto: iStock Vis mer


Jammeren er en liten sak på størrelse med en sigarettpakke. Og den sender ut så kraftige radiosignaler, at den avbryter alle mobiltelefoner i en radius av hele 40 meter. Det er blant annet eiere av cafeer, frisørsalonger, hotelleiere, brukere av offentlige kommunikasjonssystemer og bussjåfører som ønsker å kjøpe den nye dingsen.

Vi elsker vår mobil

Fra 50 dollar

- Hvis noe karakteriserer det 21. århundret, er det vår manglende evne til å legge bånd på oss selv i forhold til andre mennesker, sier James Katz, direktør for Center for Mobile Communication Studies på Rutgers University, til Herald Tribune.

En jammer koster alt fra 50 dollar til flere hundre dollar. I USA er det ulovlig å bruke slikt utstyr, fordi den også kan forhindre kommunikasjon i nødssituasjoner.

Diskuter: Kunne du tenke deg en jammer - eller bør folk få lov å snakke i mobil når de vil? Si din mening i debatten under.

Kilde: International Herald Tribune.

Les mer om mobil:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer