For sent for blomsterløk på tilbud?

Nå gir hagesenterne opp og selger blomsterløk til halv pris. Men i strøk med kalde vintre vil de fleste gi liten glede.

For sent for blomsterløk på tilbud?
Publisert

Det spørs jo hvor du befinner deg. I innlandet hvor det er kalde vintre og ofte lite snø vil det nå være for sent å plante påske- og pinseliljer, hyasinter, perleblomst, krokus, snøklokker og snøstjerner med mindre man vinterdekker løkene ualminnelig nøye.

De nevnte plantene trenger noen uker til å etablere seg før de utsettes for tæle.

Langs kysten i Sør-Norge, hvor det sjelden blir mange kuldegradene, vil de nevnte løkene stadig kunne plantes på vanlig måte.

Forfølgelsesrittet

Hver høst følger tusenvis av gjerrige hageeiere nøye med hver gang de passerer et hagesenter: Kommer opphørssalget snart? Blomsterløker kan stort sett ikke lagres til neste år. De som ikke blir solgt i løpet av høsten må kastes.

Og nesten uansett hvor billig de selges, er det vanskelig å selge blomsterløker når snøen begynner å legge seg. En god del løker (bl.a. tulipaner) egner seg godt for driving inne, men bare de aller ivrigste og mest optimistiske hageeierne graver vekk snøen for å plante løker ute i desember.

Den siste uken i oktober mistet hagesenterne motet og satte ned prisen til det halve. Det er fort gjort å bruke mange hundre kroner på blomsterløker, og nå er det tilsvarende mange hundrelapper å spare. Kanskje, hvis du gjør det riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.