For sent for Kværner

DinSide lanserte onsdag sin idealportefølje, hvor kursene torsdag skulle telle, om de ikke flyttet seg for mye. Men den salgsopsjonen vi ville ha på Kværner, doblet seg i pris. Vi "kjøper" derfor færre enn planlagt.

Publisert

Vi startet vår aksjerådgivning onsdag 2. september. Som omtalt i de generelle retningslinjene for porteføljen , bruker vi sluttkursene dagen etter at anbefalingen er gitt som inngangskurs når vi skal beregne avkastning.

I vår gjennomgang av mulighetene onsdag, bestemte vi oss for å kjøpe aksjer i Color Line og Evercom Network. Vi skulle også kjøpe noen salgsopsjoner i Kværner, et papir som ville stige i verdi om Kværner falt ytterligere.

Dette gjorde Kværner til de grader torsdag, da vi skulle fastsette kursen. Opsjonen KVI9M150, som gir en rett til å selge utstederen en Kværner-aksje for 150 kroner i januar, har i løpet av torsdag steget fra 20 kroner til 34.50, om du skulle selge den.

Hadde vi gjort som andre magasiner gjør med sine idealporteføljer, å legge kursen for den dagen artikkelen skrives til grunn, kunne vi altså notert oss for en verdistigning på 72,5 prosent for denne opsjonen. På en dag!

Men ved børsslutt torsdag var salgstilbudet fra en megler DinSide ringte 42 kroner. Vi har vurdert ikke å kjøpe opsjonen, siden salgskursen steg 100 prosent på en dag, men har kommet til at vi likevel vil ha 200 opsjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer