For snørrete for barnehagen?

Det er slett ikke sikkert.

Ifølge Folkehelseinstituttet har rådene for noen sykdommer - som øyekatarr - blitt så strengt fortolket av barnehagene at det har ført til unødvendig høy grad av eksklusjon fra barnehage, unødvendige legebesøk og foreldrefravær fra jobb.  Foto: Colourbox
Ifølge Folkehelseinstituttet har rådene for noen sykdommer - som øyekatarr - blitt så strengt fortolket av barnehagene at det har ført til unødvendig høy grad av eksklusjon fra barnehage, unødvendige legebesøk og foreldrefravær fra jobb. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje blant de mange foreldrene som en eller annen gang har levert barnet i barnehagen, lettere redusert - men ikke verre enn at det går ...

Eller kanskje du har opplevd å bli oppringt fra barnehagen med krav om å hente barnet - eller at barnehagen har nektet barnet å komme før sykdommen er fullstendig ryddet av veien?

Ifølge Folkehelseinstituttet har rådene for noen sykdommer - som øyekatarr - blitt strengt fortolket av barnehagene.

- Dette har medført unødvendig høy grad av eksklusjon fra barnehage, unødvendige legebesøk og foreldrefravær fra jobb. Selv svært milde tegn på øyekatarr har medført eksklusjon, skriver Folkehelseinstituttet (fhi).

Slik unngår du snufsete barn

Bergenset effekt

Folkehelseinstituttet har kommet med en ny smittevern-veileder for bruk i barnehager og tidlige barneskoleår. Her kan du få svar på når barnet ditt bør være hjemme - og når det er greit at han eller hun går i barnehagen.

- Erfaringer har vist at strenge regler for å utelukke syke barn fra barnehagen har begrenset effekt, skriver Folkehelseinstituttet i sin ferske rapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer