Forbannet på Konkurransetilsynet

Forsikringsforbundet og forsikringsselskapene er forbannet over avslaget på søknaden om nytt felles bonussystem for bilforsikring.

Publisert

- Vår hovedbegrunnelse er rett og slett at et felles bonussystem vil hemme konkurransen på det norske bilforsikringsmarkedet, sier avdelingsdirektør Morten Berg i Konkurransetilsynet til DinSide.

Han opplyser at tilsynet også har vurdert konkurranseaspektet mot eventuelle effektiviseringsgevinster for selskapene.

- Den beregnede kostnadssparing veier etter vårt skjønn ikke opp mot ulempene ved mindre konkurranse, sier Berg.

Forbannet

Norges Forsikringsforbund påklager Konkurransetilsynets beslutning om å stoppe innføringen av ett felles bonussystem for bilforsikring. DinSide har 2326 TARGET="_top">tidligere fortalt deg om hvordan et nytt felles bonussystem kan gi billigere bilforsikring for forsiktige sjåfører.

- Beslutningen er uforståelig. Konkurransetilsynet overser klare råd fra Forbrukerrådet, Kredittilsynet og flere andre viktige instanser, sier administrerende direktør i Norges Forsikringsforbund, Ingvar Strøm.

- Forsikringsnæringens hensikt med forslaget om nytt felles bonussystem er å gjøre bilforsikring enklere og mer oversiktlig for alle. Dette kan ikke være annet enn konkurransefremmende. I tillegg er hensikten å få et mer rettferdig system, sier Strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer