Kjøpe og selge bolig

Forberéd deg til høstens boligbytte

Planlegger du å selge boligen du bor i og kjøpe ny til høsten, bør du snakke med banken allerede nå.

HEV VERDIEN: Enten du skal selge boligen eller få lånet refinansiert, kan det lønne seg å gjøre enkle eller mer omfattene grep. I saken nedenfor får du flere gode tips for parallelt boligkjøp og -salg. Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

Om sommeren er det som regel ikke så mange som legger ut boligen sin for salg, og dermed er det heller ikke alltid så mye spennende for boligkjøperne å kikke på.

Men har du plan om å kjøpe ny bolig til høsten og samtidig selge den du bor i til høsten, bør du begynne forberedelsene allerede nå.

Det er også flere potensielle feller du kan gå i ved parallelt kjøp og salg, som du blir advart i det følgende.

Snakk med banken

Eva Sørmo, økonomisk rådgiver i Enomi, anbefaler deg som planlegger boligbytte om å snakke med banken din, få dem til å beregne hvor langt du kan strekke deg prismessig i boligkjøpet og rådføre deg med dem om hvordan boligbyttet kan løses rent praktisk.

- Går du opp i pris ved nytt boligkjøp, må du kanskje låne mer, så sjekk hvor store terminbeløp du får med nytt lån og hvordan dette vil påvirke din økonomi, sier Sørmo til Dinside.

Og, ja, du må ha et finansieringsbevis klart hvis du skal legge inn bud på en ny bolig selv om du allerede eier en annen bolig.

Du kan unngå mellomfinansiering

Som regel må du søke mellomfinansiering ved parallelt boligkjøp og -salg. Dette gjelder spesielt når banken trenger sikkerhet i egenkapital som er bundet i eksisterende bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer