Forbered deg på selvangivelsen

Vil du sjekke tallene til uken, har du flere muligheter.

Snart kan du se fjorårets tall fra skatteetaten - hvis du er forberedt med koder og passord i orden. Foto: Per Ervland
Snart kan du se fjorårets tall fra skatteetaten - hvis du er forberedt med koder og passord i orden. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De første selvangivelsene blir sendt ut den 22. mars, og fra og med onsdag 23. mars kan du se og levere selvangivelsen på nettet. Du trenger imidlertid riktig verktøy for å få logget deg inn til tallene.

Mange nordmenn får ikke lenger selvangivelsen i posten fordi de har bedt om elektronisk skatteoppgjør. Uansett om du tilhører denne voksende gruppen eller ikke, kan du også ta en titt på selvangivelsen på internett - før den ligger i postkassen din.

Mer om elektronisk skatteoppgjør hos Skatteetaten

Følgende nettadresser vil lede deg til tallene for 2010 når de er klare:Skatteetaten.noAltinn.noMinside.no

1: Svært mange nordmenn er nå registrert som brukere av MinID. Hvis du er registrert som bruker, trenger du ikke PIN-koder, men du må huske passordet ditt, eller opprette et nytt. Så vil du få tilsendt engangspassord til mobiltelefonen din hver gang du trenger tilgang til sidene. For å bli bruker, må du imidlertid bruke PIN-kodene du har fått av Skatteetaten.

Innlogging til MinID finner du her.

2: Buypass ID kan også benyttes som innlogging i Altinn. Dette er en personlig, elektronisk ID, som kan benyttes for identifisering, signering og betaling. ID-en kan være lagret på et Buypass Smartkort, som spillerkortet fra Norsk Tipping, eller i en mobiltelefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer