Forbered deg på selvangivelsen

Vil du sjekke tallene om en uke, har du tre muligheter.

Det er flere muligheter for kontroll og levering av selvangivelsen. Denne uken kan du finne frem det du trenger. Foto: Per Ervland
Det er flere muligheter for kontroll og levering av selvangivelsen. Denne uken kan du finne frem det du trenger. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De første selvangivelsene blir sendt ut den 22. mars, og fra og med tirsdag 23. mars kan du se og levere selvangivelsen på nettet. Du trenger imidlertid riktig verktøy for å få logget deg inn til tallene.

Mer om elektronisk skatteoppgjør hos Skatteetaten

1: Du kan sørge for å ha PIN-kodene fra Skatteetaten. For å sjekke selvangivelsen på skatteetaten.no trenger du PIN-koder som tidligere har blitt sendt ut fra Skatteetaten.

Nye koder kan bestilles på skatteetaten.no/pin, eller ved å sende en tekstmelding med kodeordet PINKODER og fødselsnummeret ditt til 02111. Husk at fødselsnummer består av 11 siffer, slik at du ikke bare sender personnummeret ditt eller fødselsdato.

2: Hvis du er registrert som bruker av MinID, trenger du ikke PIN-koder. Da vil du få tilsendt engangspassord til mobiltelefonen din hver gang du trenger tilgang til sidene. For å bli bruker, må du imidlertid bruke PIN-kodene du har fått av Skatteetaten

Innlogging til MinID finner du her.

3: Buypass ID kan også benyttes som innlogging i Altinn. Dette er en personlig, elektronisk ID, som kan benyttes for identifisering, signering og betaling. ID-en kan være lagret på et Buypass Smartkort, som spillerkortet fra Norsk Tipping, eller i en mobiltelefon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer