Forbered huden på solen

Sommer er for mange synonymt med lange dager i solen og brune kropper. Hvis dette er planen din bør du forberede huden allerede nå.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du vil bruke mye tid i solen i sommer bør du starte forberedingen nå. Svenske Expressen gir noen tips til hvordan huden din kan sette pris på soleksponeringen.

PeelingDu bør få huden så jevn som mulig. Med jevn hud blir du også jevnere brun. Til kroppen bør du bruke en grov peeling, mens du bør bruke en mildere og mer skånsom til ansiktet. Målet med peelingen er å skrubbe vekk de døde hudcellene for å gi plass til nye og friske celler.

FuktighetHuden bør være myk før du utsetter den for soling. Da må du gi den masse fuktighet. Smør deg inn jevnlig og bruk en kraftig hudkrem eller kroppsolje. Vær spesielt nøye med huden i ansiktet. Dersom du kombinerer fuktighetskremen med en fuktgivende ansiktsmaske blir huden ekstra lykkelig.

SolkremTa det rolig i begynnelsen. Husk at selv om det er fristende å droppe solkremen for å bli brun fort, øker du da risikoen for solbrenthet og dermed også hudkreft. I begynnelsen av sommeren er ikke huden vant til solen, og du bør dermed benytte deg av en sterkere solfaktor. Smør deg gjerne inn en times tid før du skal ut i solen, slik at kremen går ordentlig inn i huden. Hvor sterk solfaktor du bruker, kommer an på hvor du er, når du er ute og hvor brun du er. Selv om du bruker en sterk solkrem, blir du brun. Forskjellen er at det tar litt lengre tid. Til gjengjeld slipper du å bli rød. Når grunnfargen begynner å komme, kan du minske solfaktoren. Men husk at du må ha solkrem uansett hvor brun du er!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.