Forbrenner nikotin raskere

Kvinner forbrenner nikotin raskere enn menn. Det kan påvirke både kvinners røykevaner og gjøre det vanskeligere å stumpe røyken.

Publisert
Sist oppdatert

Det viser en ny amerikansk studie ved University of California i San Francisco, der 88 menn og 206 kvinner deltok, skriver Reuters.

Den viser også at forbrenningen av nikotin skjer enda raskere hos kvinner som tar p-piller.

Norske eksperter er positive til studien.

- Denne studien er utført av meget anerkjente forskere og er en god studie som viser at østrogen påvirker enzymene som bryter ned nikotin, og at disse enzymene forekommer i høyere konsentrasjon hos kvinner enn hos menn, sier Tore Sanner, professor ved Radiumhospitalet og Universitetet i Oslo til Mozon.

Han legger til at bakgrunnen for denne studien er tidligere undersøkelser som viser at kvinner som røyker har høyere forekomst av lungekreft enn menn. Studien til Benowitz kan muligens forklare noe av årsaken til dette.

I studien ble testpersonene sprøytet med nikotin som var "merket" slik at forskerne kunne følge nikotinet mens det passerte gjennom kroppen, etterfulgt av blodprøver.

Røyk er som narkotika, mener noen forskere.

Høyere hastighet hos kvinnerForskerne var spesielt opptatt av å sammenlikne blodet til de 53 kvinnene som tok p-piller mot de 153 som ikke gjorde det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer