Forbrukerådet vil forby disse produktene

Inneholder hormonforstyrrende stoffer. Se listen her.

ØNSKER FORBUD MOT 17 INNHOLDSSTOFFER I KOSMETIKK: Forbrukerrådet ønsker forbud mot 17 stoffer med hormonforstyrrende effekt, som er vanlige i kosmetikk- og hudpleieprodukter. Du kan lett sjekke produktene du har på badet med Forbrukerrådets Hormonsjekk-app. Foto: Kristin Sørdal
ØNSKER FORBUD MOT 17 INNHOLDSSTOFFER I KOSMETIKK: Forbrukerrådet ønsker forbud mot 17 stoffer med hormonforstyrrende effekt, som er vanlige i kosmetikk- og hudpleieprodukter. Du kan lett sjekke produktene du har på badet med Forbrukerrådets Hormonsjekk-app. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet har kontrollert innholdsstoffene i 3.000 kroppspleie- og kosmetikkprodukter, og funnet stoffer med hormonforstyrrende effekt i 1.244 av dem. Dette er 40 prosent av de testede produktene.

Forbrukerrådet vil ha et forbud mot 17 stoffer som står på EUs prioriterte liste over hormonforstyrrende stoffer.

Dette vil i så fall bety at alle de 1.244 produktene som i dag inneholder et eller flere av disse stoffene, vil bli forbudt omsatt i Norge.

Nøyaktig hvilke produkter dette er, kan du selv sjekke ved bruk av Forbrukerrådets nye app Hormonsjekk, eller via nettsiden hormonsjekk.no. Du kan se eksempler på noen av de aktuelle produktene i listen nedenfor.

– Hva gjør Forbrukerrådet for å få fortgang i saken om et forbud mot disse 17 stoffene?

– Vi legger press på norske myndigheter for å få en strengere regulering på plass i EU, samt for å få dem til å vurdere et særnorsk forbud som går enda lenger enn det danskene har fått til. I Danmark er stoffene propylparaben og butylparaben forbudt i produkter rettet mot barn under tre år. Vi krever i tillegg en politisk handlingsplan for en giftfri hverdag etter mønster fra Sverige og Danmark, sier forbrukerpolitisk direktør Audun Skeidsvoll til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer