Forbrukere får ikke boligrenten Norges Bank anslår

Få lånekunder har fått boliglånsrenta Norges Bank antok. De fleste betaler fremdeles mer.

BOLIGLÅN? Norges Bank spådde boliglånsrente på 1,75 prosent i begynnelsen av mai, men fremdeles har de fleste høyere rente enn dette ifølge Finansportalen. Selv om bankene har formidlet rentekutt, er det ikke slik at dette har kommet alle kundene like mye til gode. Foto: NTB scanpix
BOLIGLÅN? Norges Bank spådde boliglånsrente på 1,75 prosent i begynnelsen av mai, men fremdeles har de fleste høyere rente enn dette ifølge Finansportalen. Selv om bankene har formidlet rentekutt, er det ikke slik at dette har kommet alle kundene like mye til gode. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vi hadde to raske rentekutt på ei uke i mars, og i begynnelsen av mai satte Norges Bank styringsrenta ned til rekordlave 0 prosent.

Da anslo sentralbanksjefen at forbrukere ville få en boligrente på rundt 1,75 prosent. Men fortsatt gjelder dette veldig få.

Etter at styringsrenten ble satt ned i mars og mai, fikk bankene kritikk for at de ikke fulgte opp med å kutte renta på boliglånene tilsvarende raskt.

151 norske banker

– Norges Banks anslag på 1,75 prosent var et gjennomsnittsanslag. Vi ser at prisene på boliglån er på vei nedover, men de er ikke helt der ennå. Selv med meget god sikkerhet er det bare en knapp håndfull boliglån fra bankene som er priset under 1,75 prosent. De aller fleste ligger godt over dette nivået, sier fagansvarlig Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Blant 151 norske banker i Finansportalen er det kun fem banker som tilbyr boliglån til denne renten eller lavere.

Gir ikke hele rentekuttet

I begynnelsen av mai skrev Dinside om tjenesten Renteradar, som kan gi deg informasjon om hvilke renter norske banker faktisk gir sine kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer