- Forbrukerne må ta sin del av klimaregningen

- Norske forbrukere må belage seg på å ta sin del av klimaregningen i årene som kommer.

Publisert
Sist oppdatert

Det sier administrerende direktør Steinar Bysveen i Energibedriftenes landsforening (EBL) til NTB.

Hver norsk husstand betaler allerede nå om lag 3.500 kroner i året i CO2-kostnad på strømregningen, og Bysveen ser ikke bort fra at dette beløpet vil være dobbelt så høyt om noen år.

Er du forberedt på å betale mer? Diskuter nederst i artikkelen

Pengene går rett i kassa til kraftprodusentene, som dermed kan øke sine overskudd.

Til alle

- Det som er sikkert, er at pengene ikke vil ligge der og råtne. De vil finne sin vei ut igjen enten i form av skatter og avgifter eller utbytte. Og siden nesten 90 prosent av norsk kraftproduksjon eies av staten og kommunene, kommer dette alle til gode på en eller annen måte, sier Bysveen.

Hans hovedbudskap inn i 2008 er at alle krefter nå må settes inn for å øke bruken av ren energi og redusere bruken av fossilt brennstoff.

CO2-avgiften som hver og en av oss betaler, bidrar til å øke verdien av norsk vannkraft og inspirerer også til satsing på utbygging av mer vann- og vindkraft, mener Bysveen. Han aksepterer økte skatter som er varslet for 2008, så lenge det hele tiden er fokus på investeringer i fornybar energi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer