Renteøkning:

Forbrukerøkonomen: - Ingen skam!

Blir dagens renteøkning for mye? Be om hjelp, er forbrukerøkonomens beste råd.

BE OM HJELP: Blir ytterligere rentehevinger for mye? Det er ingen skam å be om hjelp, sier Cecilie Tvetenstrand, forbrukerøkonom i Storebrand 1. Foto: Privat
BE OM HJELP: Blir ytterligere rentehevinger for mye? Det er ingen skam å be om hjelp, sier Cecilie Tvetenstrand, forbrukerøkonom i Storebrand 1. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høye matpriser, strømpriser på ville veier og i dag ble renta nok en gang økt med 0,25 prosentpoeng til 2,5 prosent, og har varslet videre renteøkninger i desember.

Sliter du med å betale regninger?

- Be om hjelp så fort som mulig, er Cecilie Tvetenstrands, forbrukerøkonom i Storebrand, beste råd.

Det første du må gjøre er selvsagt de vanlige, store grepene. Sjekk at du har de beste rentene på lånet ditt, og gå igjennom strøm, forsikring et cetera, samt sjekke forbruket og kutte der du kan.

- Har du allerede gjort den øvelsen, og kuttet der du kan og ser at det fortsatt ikke er nok penger: Ta kontakt med banken din. Har du boliglån, har du muligheter, sier Tvetenstrand til DinSide.

Økt pågang

Både Bank 2 og Storebrand kan fortelle at bankene allerede har merket økt pågang fra kunder som er bekymret, og hun tror ikke det vil avta etter dagens renteheving.

- Bankene er vant til å snakke om dette her, og du skal ikke se på det som en skam eller et tabu å ta kontakt med banken. De sitter kanskje med løsninger som du ikke har tenkt på selv?

For selv om situasjonen kan synes presset, og alt er kuttet til beinet, kan det fortsatt være handlingsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.