Useriøse nettbutikker

Forbrukerombudet advarer mot 30 nye nettbutikker

Sjekk deres svindeloversikt om du vil unngå å bli lurt når du handler på nett.

SJEKK NETTBUTIKKEN: Ikke alle nettbutikker er til å stole på - og salg av Parajumpers og Canada Goose-jakker hos useriøse aktører er en gjenganger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SJEKK NETTBUTIKKEN: Ikke alle nettbutikker er til å stole på - og salg av Parajumpers og Canada Goose-jakker hos useriøse aktører er en gjenganger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Dinside advarer mot svindel jevnlig, det være seg på Facebook, i faktura-form eller ved kjøp i nettbutikker som ikke har rent mel i posen.

Forbrukerombudet har en egen oversikt over slike nettbutikker, som de nå har oppdatert med hele 30 nye butikker.

Mange blir lurt

Forbrukerombudet skriver i en pressemelding at de ofte blir kontaktet av forbrukere som forteller at varen de bestilte ikke dukka opp, eller at det dumpet ned en billig kopi i postkassa.

– Dersom du ikke kjenner til nettbutikken fra før, bør du sjekke den nøye før du legger inn bestillinga, sier fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad.

Dinside har blant annet omtalt da Aurora (15) fikk en falsk Parajumpers-jakke i posten. Og mange av nettbutikkene Forbrukerombudet advarer mot, hevder å selge nettopp jakker fra Canada Coose og Parajumpers til en rimelig penge.

For å unngå at flere lar seg lure av useriøse nettbutikker, har Forbrukerombudet nå oppdatert sin liste med 30 nye nettbutikker.

Her kan du sjekke hvilke nettbutikker Forbrukerombudet advarer mot.

Dette bør du passe på

At internett er det perfekte åsted for svindlere i mange varianter, er det ingen tvil om. Her kan du lese mer om de vanligste svindelmetodene du bør passe deg for.

Forbrukerombudet råder om å være skeptisk om du ikke finner kontaktinformasjon til selskapet utenom et kontaktskjema, søke på internett etter andres erfaringer med den aktuelle nettbutikken og unngå å betale på forskudd.

LES OGSÅ:

Pass deg for disse nettbutikkene
Ni av ti nettbutikker bryter loven

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer