Samle kontoer fra flere banker ett sted

Forbrukerrådet: - En super banktjeneste for forbrukerne

Nå kan Danske Banks kunder få full kontooversikt i mobilbanken, også fra andre banker.

KONTOKONTROLL: Nå kan du få oversikt over alle dine bankkontoer i samme mobilbank hvis du er Danske Bank-kunde. Snart vil flere banken komme med samme tilbud. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KONTOKONTROLL: Nå kan du få oversikt over alle dine bankkontoer i samme mobilbank hvis du er Danske Bank-kunde. Snart vil flere banken komme med samme tilbud. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig å ha bankkontoer hos mer enn én bank.

- Moderne bankkunder avslutter i mindre grad relasjonen til sine tidligere banker, de bare tar i bruk nye banker i tillegg. Da vil de også normalt ha kontoer i flere banker, sier Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Derfor får du en stor fordel nå dersom du er Danske Bank-kunde. Som første aktør i Norge gir banken deg nemlig muligheten til å sjekke alle dine kontoer, fra ulike banker, på ett sted, nærmere bestemt i deres mobilbank.

Videreutvikler løsningen framover

- Vårt mål som bank er å gi kundene våre finansiell trygghet gjennom enkle dagligbanktjenester. Sånn sett passer den nye tjenesten oss som hånd i hanske, og jeg kan nærmest garantere at flere banker vil følge etter, sier digitaldirektør Johanna Herbst i en pressemelding.

Til Dinside sier Herbst at det først og fremst er i mobilbanken alle kundens kontoer samles på ett sted, da det er denne som brukes mest, men på sikt blir også tjenesten tilgjengelig i nettbanken.

Når det gjelder å overføre penger fra konto i én bank til konto i en annen, er dette ikke mulig ennå. Det er imidlertid det neste naturlige steget, ifølge digitaldirektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer