Kredittkort og forbrukslån

Forbrukerrådet gir råd til russ i økonomisk trøbbel

Siden august 2018 har Forbrukerrådet meklet i 28 russesaker. Dersom feiringen ikke går som planlagt, rådes russen blant annet til å klage skriftlig.

GIR RÅD: Forbrukerrådet oppfordrer russ om å ta kontakt med dem for økonomiske råd. Foto: Berit Keilen/NTB scanpix
GIR RÅD: Forbrukerrådet oppfordrer russ om å ta kontakt med dem for økonomiske råd. Foto: Berit Keilen/NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Russen er en ung og uerfaren forbrukergruppe, som ikke er skodd for juridiske konflikter. Vi har råd for kjøpene som ikke går som planlagt, sier Thomas Iversen som er jurist i Forbrukerdialog hos Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet har siden august 2018 meklet i 28 saker i forbindelse med årets russekull. De gjelder russeeffekter, russebusser, lakkering av biler, russesanger og festivalbilletter.

Organisasjonen råder blant annet russen til å klage skriftlig dersom man ikke har fått noe man har bestilt eller et arrangement er avlyst. Andre råd går ut på å gå til banken hvis man har brukt kredittkort og å gi andre fullmakt til å klage for seg.

– Får du ikke det du er lovet, har du rett på å få pengene tilbake. Send en epost og klag med én gang til arrangøren. Vi kan mekle om du ikke kommer noen vei. Er det snakk om konkurs, kan du klage til banken om du har brukt kredittkort, sier Iversen.

Han legger til at dersom man ikke har fått russedrakten, eller andre effekter man har bestilt i mai, har man rett på pengene tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer