Betaling på kreditt i butikk

Forbrukerrådet kraftig ut mot ny betalingsløsning i fysiske butikker

Forbrukerrådet mener at det ikke bør åpnes for utsatt betaling på varer du er i butikken for å handle, slik som Klarna In-store gjør.

BETALE NÅ ELLER SEINERE?: Når du handler på nett og betaler via Klarna, kan du velge om du vil betale med en gang, dele opp eller utsette betalingen. Denne betalingsløsningen finnes også i fysiske butikker, blant annet hos sportskjeden XXL og klesforhandleren Kappahl. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BETALE NÅ ELLER SEINERE?: Når du handler på nett og betaler via Klarna, kan du velge om du vil betale med en gang, dele opp eller utsette betalingen. Denne betalingsløsningen finnes også i fysiske butikker, blant annet hos sportskjeden XXL og klesforhandleren Kappahl. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje betalt mang et nettkjøp via Klarna, en av Europas største banker, som gir deg de velkjente valgene: Betale , utsette eller dele opp betalingen.

Men, det er ikke bare i nettbutikkene du kan møte på denne betalingsløsningen. I september lanserte nemlig Klarna et samarbeid med sportskjeden XXL, som gir kundene mulighet til å betale på samme måte som på nett i fysisk butikk. Kleskjeden Kappahl har også betalingssystemet, og flere butikker blir lagt til framover, ifølge Klarna.

Dermed kan du altså velge om du vil betale treningstightsen eller felleskipakken nå, om en stund eller i flere omganger.

Betalingsløsningen fungerer ved at kunden finner ønsket vare og oppgir mobilnummeret sitt, som registreres av butikken. Deretter mottar kunden en link på mobilen, trykker på den og velger selv ønsket betalingsmåte, forklarer Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge.

- Hører ikke hjemme i fysiske butikker

Forbrukerrådet er negative til betalingsløsninger som åpner for forbrukerkreditt i fysiske butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer